Emre Akadal: Yapay zeka, bazı insanların işini elinden alacak

Yapay Zeka İş Dünyasını Nasıl Değiştiriyor?

Abdurrahman Yazıcı’nın sunduğu programa konuk olan Doç. Dr. Emre Akadal, yapay zekanın iş dünyasında köklü değişimlere yol açtığını vurguladı. Akadal, yapay zekanın insanların işlerini nasıl etkileyebileceğine dair önemli açıklamalarda bulundu.

“Yapay Zeka, Bazı İnsanların İşini Elinden Alacak”

Yapay zekayı “bilgisayarların insan gibi davranması” olarak tanımlayan Akadal, bu teknolojinin özellikle programlama alanında önemli avantajlar sağladığını belirtti. “Yapay zeka, programlama dünyasında bazı insanların işini elinden alacak” diyen Akadal, ancak kritik detaylar için halen uzmanlara ihtiyaç duyulacağını da ekledi. Yazılım geliştirmede işin %80’inin, %20’lik bir eforla tamamlanabileceğini de belirtti.

“Tekrarlı Süreçlerin Tamamını Yapay Zekaya Devredebiliriz”

Akadal, yapay zekanın tekrar eden rutin işlerde etkili olduğunu vurgulayarak, “Aynı işi sürekli tekrarladığımız durumlar için yapay zeka çözümler sunuyor” dedi. Gelecekte tercih edilecek mesleklerin tekrarlayan süreçlerden uzak, tasarım, geliştirme ve kişisel beceriyi öne çıkaran işler olduğunu belirtti. “Belirli bir alanda uzman olmak, yazılımcı olmaktan daha faydalı olabilir” dedi.

“Türkiye’de Girişimcilik Ekosistemi Çok Güçlü”

Akadal, yapay zekanın hem bireysel hem de kurumsal anlamda büyük değişimler yaratacağının altını çizdi. Türkiye’deki girişimcilik ekosisteminin güçlü olduğunu vurgulayan Akadal, Türk girişimcilerin yeni teknolojilere hızlı adapte olma yeteneğine sahip olduklarını ifade etti. “Az gelişmiş bir ülkede bile gelişmiş bir ülkeye göre daha iyi bir girişim çıkabilir” şeklinde konuştu.

Related Posts

Bulgaristan’da euroya geçiş öncesi konut fiyatları hızla artıyor

Euroya geçiş süreci ve düşük faiz oranları, Bulgaristan’da konut fiyatlarının hızla artmasına sebep oldu.

Fırsatçılara dev ceza: 1.5 milyar TL

İlk yardım ekipmanlarından çadıra, deprem çantasından ihtiyaç malzemelerine kadar deprem döneminde fahiş fiyat artışı yapan işletmeler tek tek tespit ediliyor. Ticaret Bakanlığı, usulsüzlük tespiti yapılan 1079 ürünün her birine 1.4 milyon lira ceza verirse toplam 1.5 milyar liralık ceza kesilebilir.

Ekonomik İşbirliği Teşkilatı Turizm Bakanları Erzurum’da bir araya geldi

Ekonomik İşbirliği Teşkilatı 6. Turizm Bakanları Toplantısı (EİT 2025), Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un ev sahipliğinde, üye ülke temsilcilerinin katılımıyla Erzurum’da gerçekleştirildi.

Ahmet Bolat’tan Yeni Zelanda’ya uçuş müjdesi

Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Prof. Dr. Ahmet Bolat, Yeni Zelanda Başbakanı Christopher Luxon ile bir görüşme gerçekleştirdiklerini ve ülkeye THY uçuşlarının başlaması için gerekli çalışmaları yaptıklarını açıkladı.

Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası ilk çeyrek sonuçlarını açıkladı

Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası 2025 ilk çeyrek sonuçlarını açıkladı. Banka net kârını geçen yılın aynı dönemine oranla yüzde 70 artırdı.

IEA Başkanı’ndan kritik mineral tedarikinde “tekelleşmenin” engellenmesi çağrısı

Uluslararası Enerji Ajansı (IEA) Başkanı Fatih Birol, temiz enerji teknolojilerinin imalatında kullanılan bakır ve çinko gibi kritik minerallerin tedarikinin bir veya iki ülkenin tekelinde olduğunu söyleyerek, “Temiz enerjide çeşitlilik olmasının önemli olduğunu düşünüyoruz. Belli bir ülke, bu kaynakların çok büyük bir kısmını eli altında tutarsa, bu gerçekten önemli bir risk olabilir.” ifadelerini kullandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir