Yapay zeka 10 yıl içinde tüm hastalıkları tedavi edebilir

DeepMind CEO’su Hassabis: Yapay Zeka Tüm Hastalıkları Ortadan Kaldırabilir

Google’ın öncü yapay zeka laboratuvarı DeepMind’ın kurucu ortağı ve CEO’su Demis Hassabis, CBS kanalına verdiği son röportajda yapay zekanın tıp alanındaki geleceği hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Hassabis, yeni nesil yapay zeka modellerinin sadece hastalıkların tedavisine yardımcı olmakla kalmayıp, potansiyel olarak tüm hastalıkları ortadan kaldırabileceğini iddia etti.

Bu iddialı vizyon, Perplexity AI CEO’su Aravind Srinivas gibi sektörün diğer önemli isimlerinden de destek gördü. Srinivas, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı paylaşımda Hassabis’i bir “dahi” olarak nitelendirdi.

İLAÇ KEŞFİNDE YAPAY ZEKA DEVRİMİ

Hassabis, mevcut ilaç geliştirme süreçlerindeki zorluklara dikkat çekti. Tek bir ilacın geliştirilmesinin genellikle yıllar sürdüğünü ve muazzam maliyetler gerektirdiğini belirtti.

Ancak yapay zekanın bu süreci radikal bir şekilde hızlandırabileceğini savundu. Hassabis’e göre yapay zeka, ilaç geliştirme süresini yıllardan aylara, hatta haftalara indirebilir.

Tüm hastalıkların yapay zeka ile sona erdirilip erdirilemeyeceği sorulduğunda ise Hassabis, bunun önümüzdeki on yıl içinde başarılabileceğine inandığını ifade etti.

PROTEİN HARİTALAMADA YAPAY ZEKA BAŞARISI

Hassabis, yapay zekanın somut başarılarına da örnek verdi. Geliştirdikleri yapay zeka sisteminin, normalde doktora düzeyindeki çalışmalarla bir milyar yıl süreceği tahmin edilen bir işi, yani 200 milyon protein yapısını haritalamayı, sadece bir yıl içinde başardığını paylaştı.

Bu çalışmanın önemini vurgulayan Hassabis, proteinlerin fonksiyonunu anlamanın, hastalıklarda neyin yanlış gittiğini kavramak için kritik olduğunu belirtti.

Ayrıca, bu bilginin, proteinlerin doğru bölgelerine bağlanacak ilaçları ve molekülleri tasarlamak için kullanılabileceğini ekledi.

Hassabis’in bu vizyonu, yapay zekanın sadece teknolojik bir gelişme olmadığını, aynı zamanda insan sağlığı için benzeri görülmemiş bir potansiyel taşıdığını gösteriyor.

Related Posts

DeepSeek yeni bir kasırgaya sebep olabilir, maliyetler yüzde 97 düşüyor

Yıllardır ABD’nin ambargolarla engellemek istediği Çinli yapay zekâ projeleri adeta kâbus gibi geri dönüyor. Batı borsalarına trilyonlarca dolar kaybettiren DeepSeek yeni versiyonuyla yine fırtına estirecek gibi.  DeepSeek R2 geliyor …

TSMC, 24 yeni fabrika inşa edecek! Dev yatırım

Tayvan merkezli çip üreticisi TSMC, yapay zeka sektöründeki artan çip talebine yanıt vermek amacıyla dünya genelinde 24 yeni fabrika inşa ediyor. Şirket; bu tesisleri Amerika Birleşik Devletleri, Avrupa, Japonya ve Çin gibi çeşitli bölgelerde …

Apple, iPhone üretimini Hindistan’a kaydıracak! Peki neden?

Apple, 2026 yılı sonuna kadar ABD pazarında satışa sunulacak tüm iPhone modellerinin üretimini Hindistan’a kaydırmaya hazırlanıyor. Şirket bu hamlesiyle birlikte, Çin’e olan bağımlılığını azaltmayı ve yürürlüğe giren ek vergilerden kaçınmayı …

iPhone 17 serisinde RAM artışı olmayabilir!

Apple, iPhone 17 serisinde beklenen RAM artışını gerçekleştiremeyecek. Şirketin tedarik zincirinde yaşanan kısıtlamalar ve artan üretim maliyetleri nedeniyle, 12 GB RAM yükseltmesinin tüm modellere uygulanması iPhone 18 serisine ertelendi. iPhone …

NASA, uzayda ilk kez tek başına dolaşan karadelik keşfetti

NASA, uzayda ilk kez tek başına dolaşan bir kara delik keşfettiğini duyurdu.

Zuckerberg, uğruna 1 milyar dolar harcadığı Instagram’ı hiç sevmemiş!

Instagram uzun yıllar boyunca Facebook’un üvey çocuğu gibi, kötü bir arayüz ve çok yetersiz özelliklerle çalıştı. Meğer bu ilgisizliğin nedeni, büyük patron Zuckerberg’in uygulamayı hiç sevmemesiymiş.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir